Dyretolk

En dyretolk, eller dyrekommunikator som de også kalles, er en person som hevder å kommunisere psykisk med dyr. Noen dyretolker hevder å kommunisere med avdøde dyr, mens andre kommunisere utelukkende med levende dyr. Selv om man oftest kaller dem tolker, er det mer korrekt å si dyrepsykiater, da det er dyrets psykiske helse de hevder å behandle. Begrepet psykisk refererer til en påstått evne til å oppleve informasjon skjult fra de normale sansene gjennom det som er beskrevet som ekstrasensorisk oppfattelse. Skeptikere av ekstrasensorisk oppfatning hevder det hele dreier seg om lureri, og misbruk av menneskers behov for hjelp og svar på spørsmål vi mennesker ikke har svar på.

Ulike teknikker

Utøvere av kjæledyrpsykiatri, eller dyretolker om du vil, støtter seg på ulike teknikker når de skal lese et dyr. Disse psykologene hevder de angivelig kommuniserer med dyr gjennom dyrets elektromagnetiske energi. Det hele kan minne en del om reikihealing eller terapeutisk berøring. Andre hevder at dyret ikke trenger å være i live eller fysisk nær tolken. Personer som dette tilbyr ofte det som kalles fjernlesning, gjerne gjennomført over telefon eller Skype. Det er også dukket opp personer som benytter tarotkort for å tolke dyret. Problemet med dette er at de bruker egne tarotkort utviklet utelukkende for å lese dyr. Tarotkort som brukes for å hjelpe mennesker har en historie som strekker seg tilbake til Italia på tidlig 1400-tallet. Selv om det ikke finnes direkte bevis på at lesing av tarotkort kan fungere, har vi mennesker benyttet dem i mange hundre år. Kritikere som avviser dyretolker som falsk og juksefanter, har et poeng når de påpeker at man kan ikke bare lage nye kort og forvente at de skal kunne fortelle oss noe om dyrene.

Dyretolk

Dyretolker skiller seg helt klart fra pet whisperers, eller dyrehviskere som vi sier på norsk. Personer som Cesar Millan og Monty Roberts, som begge er kjent fra norsk tv, bruker kroppsspråk og dokumentert forståelse av dyrepsykologi for å kommunisere med dyret. Begge har gjentatte ganger stilt seg bak forskning som tilsier at også dyr er tilnærmelig for chakra og reiki behandling, da dette er metoder som baserer seg på energifelt alle levende skapninger har. Å tyde et dyrs helse og mentale sinnstilstand gjennom en kortstokk er dog noe de ikke kan stille seg bak. Antall dyretolker og psykiatere for dyr har økt betraktelig de siste 15 årene, men det er viktig å huske på at dette er mennesker uten noe som helst regulert eller vitenskapelig utdannelse. Bransjen er heller ikke regulert eller styrt av en sentral organisasjon. Med andre ord, hvem som helst kan når som helst sette opp en hjemmeside og kalle seg dyretolk.

Metoder du bør være skeptisk til

Det finnes en rekke forskjellige årsaker til at så mange tror at noen mennesker kan ha evner til å snakke med dyr, både levende og døde for den del.  En av metodene som dyretolker benytter seg av er Forer-effekten. Dette er en metode som går ut på å beskrive så generelt at de vil stemme helt eller delvis i nesten enhver situasjon. En annen mekanisme er cold reading, her får dyretolkene dyrenes eiere til å gi fra seg opplysninger om dyret uten at de selv skjønner det. Dermed kan tolken fremkalle en opplevelse av at de har tolket dyret. Denne type cold reading er også en kjent metode blant spådamer og en del healere, da spesielt de som tilbyr fjernavlesning. Dyrs mangel på språk gjøre det selvsagt umulig å bevise om denne type tolkning og dyrepsykologi fungerer, men det er dessverre lite som tyder på at det kan fungere. I likhet med de fleste andre som påberoper seg overnaturlige evner vil også mange dyretolker selv være overbeviste om at de faktisk kan kommunisere telepatisk med dyr.

© 2021 Artofhealing-no | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.
Privacy Policy