Chakrahealing

Chakrahealing kan beskrives som en prosess som tar sikte på å påvirke hvordan energi beveger seg gjennom menneskekroppen. Det kalles ofte chakrabalansering fordi målet er å gjenopprette den optimale balansen mellom energisentrene i kroppen.

Når ens chakra fungerer optimalt, er det preget av flere egenskaper:

Balanse, samlet likevekt
Fordeling mellom den forskjellige energikvaliteten eller frekvensene forbundet med hver chakra
Passende intensitet og nivå av energi i hver chakra
Passende retning (med klokken eller mot klokken)
Passende polaritet (innad og utad flyt, eller mottak og uttrykk)

Det er viktig at en chakra ikke fungerer alene. Alle dine chakra er en del av en dynamisk sammenhengende serie av energisentre som danner et helt system. Å forstå hva chakrahealing betyr innebærer ikke bare å vite hvordan hver enkelt chakra fungerer, men også hvordan de samhandler med hverandre. Det er mange energisparende modaliteter, noen rotfestet i gammel visdom og praksis, samt noe nyere. I dagens alternative medisin finner vi reiki-behandling som en vanlig helbredende praksis. Selv om Reiki og chakraene kommer fra forskjellige åndelige og kulturelle tradisjoner, har de mange ting til felles. I dag bruker mange Reiki-utøvere de 7 chakraene som en viktig del av Reiki-healing. Selv om noen mennesker finner det forvirrende til å begynne med, har Reiki og chakrasystemet mer til felles enn mange innser.

Hvorfor trenger vi å heale chakraene våre?

Vår chakra er påvirket av livserfaringer og endringer i våre daglige liv. Dine erfaringer vil påvirke energimønsteret inne i chakraene og dette vil påvirke måten de jobber på. Negative opplevelser har en særlig sterk innflytelse da det ofte resulterer i å øke forsvar, hvor kroppen knyter seg og energistrømmen i kroppen stopper slik at hver chakra ikke får den naturlige energiflyten de trenger for å opptre optimalt. Dette er hva som skjer når vi snakker om en chakra-blokkering. Selv om ubalanser ofte beskrives når det gjelder lukket eller blokkert chakra, er det mer nøyaktig å bruke et bilde av reduksjon eller økning av energistrøm. Når en chakra er blokkert, betyr det at mengden og kvaliteten på den energien som produserer og strømmer gjennom den, er sterkt redusert.

Chakrahealing tar sikte på å forsikre en balansert strøm av energi gjennom hele kroppen eller på bestemte deler av kroppen. Selv om energistrømmene ikke flyter fritt trenger det ikke bety at alle chakra ikke har nok energi. Det er derfor viktig at man sørger for å frigjøre energistrømmene til de chakraene som trenger det. En chakra som får for mye energi vil også komme i ubalanse.

Hva påvirker chakrabalansen i vårt daglige liv?

Når vi stimuleres i våre daglige liv er det enten gjennom en direkte fysisk stimulering eller en følelsesmessig stimulering. Uansett stimulering vil det kunne føre til endringer i vår elektromagnetiske strømflyt. Energiens retning og kvalitet blir bestemt av hver enkelt chakra, og selv en liten endring vil påvirke den totale balansen.

Ofte vil det kulturelle miljøet vi ferdes i også ha innvirkning på balansen mellom våre chakraer. Man kan for eksempel i en kultur der mentale evner, rasjonalitet og vitenskapelige tilnærminger er verdsatt høyest, se en tendens til at vår tredje chakra overstyrer hele systemet.

Måten vi lever er også av stor betydning. Spesielt om vi ikke tar oss tid å koble av i en naturlig rytme, med nærhet til jordelementet. Tilbringer man hele dagen ved å sitte ved et skrivebord eller foran en datamaskin kan det føre til at man får en veldig sparsom energi i de to første chakraene, noe som vil begrense viktig forsyning og jording i hele systemet.

Om du ikke har mulighet til å oppsøke en chakrahealer med jevne mellomrom kan det være til god hjelp å ta seg en tur i naturen. Finn deg en privat plass, uten andre mennesker og støy. Finn deg en god sittestilling og fokuser på å slappe helt av. Dette vil gi kroppen en mulighet til å balansere energien mellom dine ulike chakra.

© 2021 Artofhealing-no | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.
Privacy Policy